Наша школа на Новосадском сајмуКао увертира овогодишњег  91. Међународног  пољопривредног сајма који се традиционално одржава у Новом Саду, одржано је оцењивање квалитета прехрамбених производа у 30 робних група. наша школа је учествовала у категорији млечних производа, сирева и сладоледа са четири производа: Пиротски качкаваљ од крављег млека са географском ознаком имена порекла, пиротски качкаваљ мешанац, органски пиротски качкаваљ од крављег млека са географском ознаком имена и порекла и бели крављи сир - кришка. 


Сви производи којим се представила Млекарска школа оцењени су високим оценама. Две златне и две сребрне медаље ће красити просторије наше школе, као потврда одржања континуитета квалитета производа млекарске радионице.


Иначе, овогодишњи 91. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду одржава се од 18-23. маја. Додели признања присуствовали су и најбољи ученици наше школе, који су имали прилику да посете овај престижни сајам и виде најновија техничка и технолошка достигнућа у аграру, примену науке у пољопривреди, изложбе органске хране, као и оне са ознакама географског порекла, богатство домаћег генофонда, најсавременију пољопривредну механизацију, производе и услуге из најудаљенијих крајева света – Индонезије, Чешке... Истовремено су се могле чути најактуелније теме из области прехрамбене технологије, кроз стручне трибине, округле столове, презентације итд. Ученици образовних профила ветеринарски техничар, прерађивач млека и пекар, у пратњи наставника, уживали су у лепом дану и лепотама Новог Сада, а истовремено оплеменили своја практична знања.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design