На овом смеру ученици стичу теоретска и практична знања у области технологије пекарства.
Практична обука се обавља у малој пекарици у оквиру школе као и у приватним пекарама које су опремљене савременим уређајима за производњу.
У непосредној производнји: • Обликовање и печење хлеба и свих врста пецива,
У продавницама за снабдеванје и продају хлеба и пецива: • Презентацију и продају хлеба и свих врста пецива
У току школовања изучава: • Технолошку шему производње хлеба, пецива, колача и тестенина • Припрему финалног производа, • Обликовање, печење, презентацију и продају свих врста пецива.
На крају школовања полаже завршни испит по Упутству министра просвете.
Радна места:
• Рад у пекарама за обраду и прераду хлеба и пецива, • Рад у трговини за продају хлеба и пецива.
Наставак школовања:
• Четврти разред за прехрамбеног техничара, • V степен (специјализација)
Образовни профил ПЕКАР
15
Квота за упис 2022 / 23
9
Општих предмета
11
Стручних предмета
2
Изборна предмета
НАШИ ОСТАЛИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ
ВЕТАРИНАРСКИ ТЕХНИЧАР
Ветеринарски техничар асистира ветеринару при третману и здравственој заштити животиња...