Још једна награда у низу за нашу школу


Након низа освојених признања ученика наше школе на такмичењима из пекарства, предузетништва, спортских активности и уметничког стваралаштва, континуитет награда је настављен освајањем другог места на Погачијади 2024“. у Прокупљу. У конкуренцији 36 учесника из свих крајева Србије,  ученица образовног профила пекар, Милица Голубовић, освојила је друго место у такмичењу за најлепшу погачу.


Погачијада је традиционална манифестација такмичарског карактера која се реализује у Средњој пољопривредној школи Радош Јовановић Сеља“ у Прокупљу. Такмичари се осењују у две дисциплине: најлепша погача и најбоље постављен сто. Ове године је на такмичењу учествовало 12 школа из Србије. Млекарску школу су представљали ученици другог разреда образовног профила пекар са ментором Жарком Стојановићем.


Жарко Стојановић, ментор ученика, овом приликом је нагласио:“ Велико ми је задовољство да смо наставили традицију учешћа на Погачијади у Прокупљу. Ученици су имали прилику да процене своја практична знања из пекарства и да виде неке новине у пекарству, нове облике, начине украшавања, аранжирања... Све то ће им пуно значити у њиховом будућем позиву пекара за који се школују. Ове године тема је била Ускршња погача. Вредно смо радили и као резултат тога је и друго место које је освојила наша ученица Милица Голубовић. Највећа награда за све ученике је стицање драгоценог искуства и дружење са вршњацима.“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design