Регионална смотра пољопривредних школа

У петак 6.10.2023. године у Рековцу је одржана прва Регионална смотра пољопривредних школа, чији је домаћин била Пољопривредно - ветеринарска школа из овог места.

На једном месту су се окупиле сродне школе из Србије, Северне Македоније, Хрватске и Републике Српске. Млекарска школа из Пирота је имала прилику и задовољство  да се нађе на месту одабраних школа из Србије и буде део овог значајног догађаја. Наставник стручних предмета Жарко Стојановић, педагог Немања Анђелковић и ученици Лука Панић и Лана Димитријевић су представили нашу школу у пуном сјају.

Циљ окупљања је био да ученици и професори пољопривредних школа покажу у чему су најуспешнији на својим економијама и у образовању, као и идентификација заједничких проблема и могућности решавања и превазилажења истих. Догађај је протекао у пријатној атмосфери, међусобном дружењу и размени искустава.

План је да ова смотра постане традиционална, а заставу регионалне смотре за наредну годину преузела је школа СУГС „Браќа Миладиновци“ из Скопља из Северне Македоније.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design