Радионице за ученике и наставнике у нашој школи

Данас су у просторијама наше школе одржане радионице у оквиру Erazmus+ пројекта eDialogue, а у организацији Западнобалканског института из Београда WEBIN и наше школе.

Две радионице на тему отвореног дијалога, дискриминације, вршњачког насиља, сајбер-насиља, лажних вести и дезинформација, намењене су ученицима, станарима дома, наставницима, васпитачима и родитељима ученика. Они ће касније имати прилику да стечена знања имплементирају и представе својим другарима из одељења и дома на часовима одељењског старешине, грађанског васпитања, социологије, домској заједници...

Учесници су радионице са великим интересовањем пратили и учествовали у датим активностима. Циљ ових радионица је примена отвореног дијалога са ученицима како би се спречила појава непожељних облика понашања попут дискриминације, расизма, вршњачког насиља, али и како би се код младих људи развила критичка свест о начину на који људи разумеју и/или прихватају велику количину информација на коју углавном наилазе у виртуелном простору.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design