Обележен Светски дан сира
Данас је у нашој школи симболично обележен Светски дан љубитеља сира. Како другачије, него дегустацијом производа млекарске радионице. Наиме, ученици образовног профила прерађивач млека су заједно са својим наставницима припремили широку палету производа од млека. Поред стандардног асортимана производа који се може наћи у продаји, ученици и радници наше школе, као и родитељи ученика, могли су да пробају и неке врсте производа од млека који се не могу наћи у слободној продаји. На часовима практичне наставе ученици и наставници млекарства су посебно за ову прилику припремили и низ других производа од млека чију рецептуру они упознају на часовима практичне наставе.
За ову прилику Драгана Јовановић, професор предметне наставе, и организатор овог догађаја каже: „ Данас у свету постоји око 1500 врста сирева. Од сланих, слатких, меких, тврдих сирева, сваки сир има своју карактеристични укус и начин припреме. Ми се трудимо да наше ученике поред традиционалних врста сирева, по којима је наш крај познат, кроз школовање упознамо са што више врста производа од млека који се производе у свету. Потрудили смо се да на овај дан припремимо делић онога што наши ученици науче за три године школовања највише кроз часове практичне и блок наставе. Као институција, каквих је данас мало у свету, осећамо ибавезу да дамо свој скромни допринос ширењу гастрономске културе сирева. Тако су данас ученици, наставници и остали радници у Млекарској школи имали прилику да дегустирају широку палету производа од млека насталих из руку будућих мајстора – прерађивача млека. На трпези са данас били: гауда, трапист, грчка фета, едамер, сиреви са паприком, бибером, маслинама и наравно незаобилазни пиротски бренд – Пиротски качкаваљ.“