Стручна пракса у Солуну
У оквиру пројекта фондације Темпус и програма Европске уније "Еразмус плус" који је намењен финансирању партнерства и мобилности у области образовања нашој школи је одобрен пројекат мобилности ученика под именом „Чувари традиције".
Најбољи ученици образовних профила прехрамбени техничар и прерађивач млека имаће прилику да се у периоду од 1-14 маја 2022. године обаве стручну праксу у Солуну, у Грчкој и упознају се са начином рада у предузећима у Европској унији. Биће то дивна прилика да се укључе у производни процес, упознају нове рецептуре, нове технологије прераде, европске погледе на свет прехрамбене технологије...
Поред прилике да унапреде своја практична знања, ученици ће имати прилику да се упознају са традицијом и културом Грчке.