У оквиру пројекта фондације Темпус и програма Европске уније "Еразмус плус" који је намењен финансирању партнерства и мобилности у области образовања нашој школи је одобрен пројекат мобилности ученика под именом „Европски укус и у пиротском качкаваљу“. У периоду од 12-25. априла 2021. године, осам ученика наше школе, свих образованих профила, обавиће стручну праксу у Бечу, у Аустрији. Најбољи ученици образовних профила прехрамбени техничар, прерађивач млека, пекар и месар имаће прилику да се упознају и да раде у предузећима у Европској унији. Биће то дивна прилика да се укључе у производни процес, упознају нове рецептуре, нове технологије прераде, европске погледе на свет прехрамбене технологије...
Поред прилике да унапреде своја практична знања стечена у школи, ученици ће имати прилику да се упознају са традицијом и културом живота у Аустрији.
Директор наше школе Ненад Ђорђевић, истиче: „Веома ми је драго да нам је одобрен пројекат мобилности ученика Млекарске школе. Ове је само надоградња на прошли пројекат који је реализован у Габрову, Бугарска. Ово је само корак више. Циљ нам је да што већи број ученика Млекарске школе добије прилику да путује ван граница наше земље и да кроз рад и дружење упознаје друге културе, обичаје, размишљања... Тиме обогаћују не само своја знања већ и дух. Такође, ово ће бити изванредна прилика да представимо наш регион и нашу земљу Аустријанцима. А понајвише од свега, пројекат мобилности ђака представља кључ за нова врата, нове пројекте и сарадњу са институцијама широм Европе.“