Стипендије у нашој школи

Данас је у амфитеатру наше школе обављено свечано потписивање стипендијских уговора између локалне реномиране компаније „Мармил“ и ученика наше школе образовног профила пекар. У присуству родитеља, одељењског старешине Радосава Пејчића и власника предузећа „Мармил“ из Пирота стипендијске уговоре су потписали ученици другог разреда Млекарске школе образовног профила пекар: Спасић Катарина, Спасић Стефан и Гошић Милан.

 

„Млекарска школа је одувек пратила савремене трендове и потребе социјалних партнера и образовне новине. Стипендирање ученика и загарантовано радно место у струци обезбеђују младим људима по завршетку школовања сигурну перспективу. Желео бих да свим ученицима и родитељима честитам на потписаној стипендији. Надам се да ће оправдати поверење родитеља, школе и предузећа који су им дали шансу да покажу и унапреде своја знања и вештине на пољу пекарства. Сигуран сам да ће им овај корак бити додатни импулс да усаврше своје практичне вештине, теоријска знања и да остану у свом граду Пироту, земљи Србији“, рекао је Ненад Ђорђевић, директор наше школе.

 

Поздрављајући присутне власник фирме „Мармил“ Марко Јаначковић је истакао дугогодишњу сарадњу са Млекарском школом и уверење  да је овакав приступ у образовању једини прави пут. „Ученици ће потписивањем овог уговора имати прилику да се након завршетка школовања запосле у нашој компанији. Желим свима пуно успеха у даљем школовању и надам се још бољој сарадњи са Млекарском школом.“

 

Одељењски старешина овог одељења, професор Радосав Пејчић, је честитао свим ученицима на квалитетном раду и додао да је код ових ученика већ приметно побољшање у успеху откада се кренуло са причом о интересовању компаније за њихово стипендирање.









Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design