Ученици наше школе на регионалном такмичењу из предузетништва

Ученици наше школе учествовали су данас у Нишу на Регионалном такмичењу ученичких компанија из предузетништва. Најбоље школе из југоисточне Србије представиле су јавности своје компаније. Присутни гости и комисија за оцењивање имали су прилику да виде младе, перспективне личности жељне знања и доказивања у овој области.

 

Такмичење је одржано у нишком „Рода центру“. Укупно 37 компанија представило се на овом, већ традиционалном такмичењу, које су организовали организација Достигнућа младих у Србији, под покровитељством Министарства привреде, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, USAID-а и компанија TeleGroup и ManpowerGroup. Четири најбоље екипе из југоисточне Србије су се пласирале на републичко такмичење које ће се одржати у Београду.

 

Нашу школу и компанију "Milky dreams" предсатвљали су ученици: Андреа Николић, Лазар Џунић и Јован Петровић, чији су ментори биле професорке предузетништва Наташа Марковић и Јелена Минић. Ова имагинарна компанија бави се производњом декоративних сирева различитих облика. Ученици ове школе показали су завидан ниво креативности и развијеност вербалних и предузетничких компетенција. Оваква такмичења су добробит за младе људе и прилика да уз дружење, забаву и нова познанства стекну искуства и нове идеје, које ће им итекеко бити потребне у будућим пословним изазовима који их очекују након завршетка школовања.

 

Пројекат ученичких компанија је најпознатији програм „Достигнућа младих“ које има своју представку у целом свету. Светско првенство из предузетништва ће се ове године одржати у јулу у Португалији.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design