Амбасадор Финске у посети нашој школи

У суботу 22.2.2020. нашу школу посетио је његова екселенција, амбасадор Финске, Кимо Лахдевирта. Он је нашу школу посетио са својом супругом Пиом Каиконен.

 

Госте је примио директор школе Ненад Ђорђевић са наставницима практичне наставе у школи, Маријом Крстић Ћирић, Миодрагом Ђорђевићем и Тањом Ранђеловић Танчић. У получасовној посети амбасадор је обишао школске просторије, учионице, лабораторије, радионице, а такође се упознао и са условима и начином живота у дому при Млекарској школи. Нарочито се задржао у млекарској радионици где је имао прилику да види демонстрацију израде пиротског качкаваља, локалног и националног бренда.

 

Изражавајући задовољство приказаним, амбасадор је понудио посредовање у сарадњи са школама сличног типа из Финске, како би у будућности обезбедили међународну сарадњу кроз размену ученика и наставника сродних школа. 

 

Директор школе, Ненад Ђорђевић, истакао је да му пријају похвале од амбасадора земље која је надалеко чувена по јединственом школском систему, по многима најбољим на свету. Такође је изразио наду да ће наши наставници и ученици имати прилику да се у будућности упознају са начином рада и функционисањем школа у Финској.









Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design