Практична настава у Габрову

У периоду од 5-8.6.2024. године четворо ученика у пратњи два наставника наше школе, боравило је у Габрову у партнерској школи Пенчо Симов“, где су имали прилику да учествују у програму размене ученика. Ученици другог разреда наше школе, образовних профила ветеринарски техничар и прерађивач млека су могли да се упознају са начином рада у овој школи. Поред саме школе и старог града Габрова, наши ученици су обишли и млекару Евиа“ која у свом саставу има и велику фарму. Млекарску школу представљали су ученици: Мила Димитријевић, Вања Влатковић, Андрија Гогов и Матеја Игић, у пратњи наставника Тање Ранђеловић Танчић и помоћне наставнице Гордане Јенаћковић.


За ову прилику наставница Тања Ранђеловић Танчић каже: Прелепих четири дана је иза нас. Презадовољни смо што смо имали прилику да се упознамо и дружимо са вршњацима и колегама из нама блиске, партнерске школе. Деца су заиста уживала и носе лепе импресије из Габрова. Габрово је град у централној Бугарској, град богате историје, са добро очуваном традиционалном архитектуром, тако да су наши ученици имали прилику да прошире и културолошко-историјска знања. Сарадња између наше школе и Професионалне гимназије за угоститељство и туризам Пенчо Симов“ траје од 2018. године. Потписали смо међусобну повељу о сарадњи са још три школе из Србије и Румуније.


Заједно смо реализовали наш први пројекат мобилности ученика Еразмус+ и више пројеката међусобне размене. Увек је лепо видети нова лица колега и ученика, гостовати и бити домаћин,  и сигурна сам да ће наша сарадња трајати још дуго, на обострано задовољство свих нас.“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design