„Сунце“ наше школе осветлило Пловдив


У периоду од 24-26.4.2024. године у Пловдиву у Бугарској ученици наше школе учествовали су на 27. по реду Међународном фестивалу ученичких виртуелних компанија, „ТФ Фест 2024“. У конкуренцији преко сто виртуелних компанија из осам земаља Европе ученици Млекарске школе из Пирота освојили су специјално признање за најактивнију инострану компанију на овогодишњем такмичењу.

Ученици наше школе представили су се две виртуелне предузетничке компаније: Рехабилитациони центар “Сунце” и пекара „Традиција“. Тимове су чинили ученици другог и трећег разреда образовних профила ветеринарски техничар Јована Тричковић, Лана Манић, Лука Јовановић, и пекар: Исидора Мијић и Бојана Радев. Под будним оком ментора Саше Рангелова и Радосава Пејчића ученици су демонстрирали предузетничке вештине, дружили се са вршњацима и размењивали знања и искуства. Млади предузетници показали су завидан ниво знања и креативности из ове области и достојно су презентовали своју школу и свој град.

Ментор Саша Рангелов за ову прилику каже: “Искрено, нисмо очекивали да ћемо освојити неку од награда, будући да нашу фирму чине ученици другог разреда који се кроз програм школовања још нису упознали са предметом Предузетништво. То овој награди даје још више на значају. Свако признање долази после пуно уложеног труда и рада. Радили смо вредно, припремали се дуго, и враћамо се кући са пехаром. Након прошлогодишње награде за најбољу инострану компанију, можемо рећи да настављамо континуитет освајања признања, што нас још више обавезује за наредна такмичења. Највећа награда за све нас су дечији осмеси и дружење са вршњацима из разних европских земаља.“
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design