Наставак сарадње са ИМЛЕК-ом
Свечаном поделом уверења о савладаном програму, јуче је у нашој школи завршен други део теоретске обуке на тему „Познавање и обрада млека“. Четири радника једне од највећих млекара на Балкану ИМЛЕК-а је у периоду од 26.2-8.3.2024. године имало прилику да надогради своја знања из основа хемије млека, основне обраде, ферментације итд. Полазници ове обуке имали су прилику да у току десетодневних активности слушају предавања, дискутују, раде практичне вежбе и прорачуне, а све у циљу оплемењивања већ стечених знања. Обуку су изводили наставници Млекарске школе Александар Манчић, Милена Веселиновић, Драгана Јовановић, Наташа Ћирић и Тања Ранђеловић Танчић.
Организатор практичне наставе и шеф радионице Александар Манчић за ову прилику је рекао: „Након прве групе радника, која је прошла овај вид стручног усавршавања у новембру прошле године, настављена је сарадња наших институција са новим, старим темама. Посебно ми је драго да су полазници обуке били одговорни, максимално посвећени и жедни нових сазнања из ове области. Поред најзначајније млекаре на овим просторима, Млекарска школа је реализовала и низ других једнодневних и вишедневних обука-стручних предавања за разне институције млекаре, пољопривредна газдинства, стручне службе... Теоретске и практичне обуке, стручне трибине су само делић онога што Млекарска школа има да понуди тржишту и социјалним партнерима из прераде хране.“
Директор Млекарске школе, Ненад Ђорђевић, овом приликом наглашава: “Драго ми је да смо заједно прошли још једну кратку теоретску обуку на теме из млекарства. Област млекарства је неисцрпан извор информација. Као и све и производња и прерада млека се континуирано мења у складу са потребама и навикама потрошача. Договор је да се овај вид сарадње са ИМЛЕК-ом настави, што је и потврда да су водећи људи из млекаре задовољни исходом и новим стеченим компетенцијама својих радника.
Поред овог вида сарадње са социјалним партнерима наша школа увелико ради на програмима образовања одраслих ЈПОА, где ће поред обука из млекарства бити организовани кратки курсеви из осталих области прераде хране, пекарства, посластичарства, месарства... У сталном смо контакту са социјалним партнерима из свих области прераде хране и надам се да ћемо у што скоријем времену одговорити захтевима тржишта, локалне привреде, а и шире, с обзиром на потенцијале које пружа Млекарска школа.“