Завршена Божићна школа пекарства и посластичарства

Данас је у нашој школи, поделом диплома, завршена Божићна школа пекарства и посластичарства. Више од 70 ученика основних школа из Пирота имало је прилику да се упозна са основама пекарског и посластичарског заната. Поред ученика из Пирота учешће у овогодишњем програму узели су и другари из Београда,Ниша, Димитровграда, као и једно дете из далеке Аустралије.

Едукацију су обавили професори наше школе Жарко Стојановић, Марија Антанасијевић и Радосав Пејчић, уз помоћног наставника Ирена Антић и ученике завршног разреда школе образовног профила пекар. Поред класичног дела пекарске обуке, у оквиру кога су се полазници упознавали са основама пекарских вештина, ове године група полазника зимске школе старијих разреда имало је прилику да научи и неке од основних анализа везаних за одређивање квалитета брашна и помоћних сировина.  У делу пекарске обуке радни задаци су били израда лепиње, кајзерице, плетенице, славског колача, сукане пите и мафина. За најмлађе су програмом осмишљене и креативне, едукационе игре из области пекарства и посластичарства са симболичним наградама.

Наставник стручних предмета из области пекарства у школи Жарко Стојановић истиче: „Драго ми је да интересовање за Божићном школом пекарства и посластичарства из године у годину не јењава. И сваке године је све веће. Овог пута, нажалост нисмо могли да због просторног капацитета пекарске радионице примимо све заинтересоване ученике основних школа, већ смо ограничили на групе полазника млађих и старијих разреда. Сва деца су била мотивисана, заинтересована за рад, а финални производи сведоче о њиховом таленту који требају развијати и неговати и код куће. Осмеси на дечијим лицима јасно говоре да су веома задовољни понуђеним програмом. Свим учесницима желимо да се у здрављу и весељу и наредне године  видимо на новој Божићној школи.“
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design