Најновије вестиBalkan Cheese Fest

Овог викенда ученици и наставници наше школе имали су прилику да буду актери два великог догађаја у Београду где је одржан XVI по реду Balkan Cheese Fest. На овом традиционалном фестивалу ученици образовног профила прерађивач млека су имали прилику да се упознају са поступком производње аутохтоних и аутентичних сирева Балкана, као и у њиховој дегустацији. Ученици су широком аудиторијуму представили своја знања и умећа у справљању познатог пиротског бренда. На лицу места су поступно презентовали производњу пиротског качкаваља од дела парења, сољења, мешења пареног теста, до стављања у модле односно обликовања. Притом су побрали симпатије многобројних посетиоца.

Новину је ове године представљао штанд „ЕУ за тебе“ који је био уређен у сарадњи са нашом школом. Фестивал је отворио Мануел Мунтеану, представник делегације ЕУ у Србији. Мануел је обишавши штанд наше школе, ученицима и наставницима поделио пригодне поклоне. Директор Млекарске школе Ненад Ђорђевић, је у разговору са представником делегације ЕУ Мануелом Мунтеануом, посебно истакао значај сарадње школе и Европске Уније кроз различите пројекте и жељу и надање да ће ова сарадња у годинама које су пред нама јачати и развијати се на обострано задовољство.

На Сајму су, ове године, многобројни  посетиоци имали прилику да пробају преко 200 врста аутохтоних сирева из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Италије, Француске ...
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design