Наша школа добитник значајних признања

На јубиларном 90-ом Међународном Сајму пољопривредних производа у Новом Саду наша школа освојила је две златне медаље  и плакету за квалитет својих производа. Додела признања за оцену квалитета у робним групама „Млечни производи, сиреви и сладоледи“ уприличена је на свечаности која је одржана у уторак, 23. маја 2023. године, у Великој сали Конгресног центра „Мастер“ Новосадског сајма. Комисију за оцењивање производа чинили су еминентни професори са пољопривредних факултета из Новог Сада, Скопља, Подгорице и Сарајева.

Високе оцене и признања добили су следећи производи: Органски пиротски овчији качкаваљ, Пиротски качкаваљ мешанац, бели сир и Органски пиротски качкаваљ од крављег млека са географском ознаком имена и порекла.

Медаље и плакету преузео је у име школе директор Ненад Ђорђевић: “Не могу да сакријем понос што некоико година уназад производи наше радионице одржавају највиши ниво квалитета. Из године у годину подижемо лествицу на виши ниво. Посебно ми је драго што су највишим оценама оцењени и наши нови органски производи који су представљени јавности прошле недеље. Сигуран сам да ћемо и у годинама које су испред нас одговорити захтевима које тржиште млека поставља, и да ћемо успешно представљати град Пирот и Млекарску школу.“

Сајам се одржава у Новом Саду од 20-26.5.2023. године.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design