Стручна предавања у нашој школи

Данас су ученици првог разреда образовног профила ветеринарски техничар имали прилику и задовољство да на часовима присуствују стручним предавањима из своје области. Предавања су одржана у просторијама школе. Предавачи су били Сергеј Иванов, дипломирани ветеринар и власник фарме аутохтоних животиња  и Зоран Алексић, председник ловачког удружења „Понишавље“.

На часу сточарства најпре је Сергеј Иванов представио домаће аутохтоне животиње из свих крајева наше земље. Сергеј је, иначе, власник фарме „Маги“ на Старој планини на којој има неколико десетина магарица и стотинак оваца. Одрживост узгајања ових раса, карактеристике сваке животиње, предуслови и значај аутохтоних сорти животиња  за биодиверзитет били су главна тема овог стручног предавања.

На следећем часу ученици су имали прилику да се упознају са Зораном Алексићем који им је презентовао тему: “Улога ловних друштава и врсте дивљачи на нашем терену“.

Ученици су помно и пажљиво слушали предаваче, да би на крају имали прилику да постављају питања из дате области. Ово је само делић онога што ће ученици сазнати из овог сегмента образовања. Изразили су жељу да се сви поново друже и неком од наредних прилика. А прву прилику да се ближе упознају са аутохтоним сортама имаће наредне недеље, када је планиран једнодневни излет, где ће посетити неколико фарми на Старој планини.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design