Ученици наше школе на Међународном етно сајму у Београду

Овог викенда ученици и наставници наше школе са имали су прилику да буду актери и посетиоци великог догађаја у хали 3 Београдског сајма. Наиме,  у Београду је одржан 16. по реду „Етно сајам хране и пића“. Ова традиционална манифестација са међународним карактером је одржана од 24-27.11.2022. у организацији Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и града Београда. Преко 350 прозвођача традиционалних српских производа представило је многобројним посетиоцима прехрамбено благо са наших простора. Град Пирот и наш регион је, између осталих, на  свом штанду и ове године успешно презентовала Млекарска школа са домом ученика „Др Обрен Пејић“ из Пирота.

Ученици образовних профила ветеринарски техничар и прерађивач млека, у пратњи наставника. имали су прилику да се упознају са новитетима на тржишту прехрамбених производа, традиционалних начина производње, сервирања и паковања производа... Кроз стручна предавања могли су чути нешто више о заштити географског порекла, задругарству, увођењу система квалитета, правној заштити, заштити рецептура, унапређењу паковања и метода продаје.

У престижном такмичарском делу, по одлуци стручног жирија, стигла је и награда за квалитет производа. У робној групи „Производи од млека“ подгрупа „Остале врсте сирева“ Млекарска школе је за производ козији качкаваљ добила специјално признање.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design