Наша школа - стожер дуалног образовања
У суботу, 13.4.2019. у Аули Новосадског сајма, одржана је промоција дуалних образовних профила под називом „Да знам шта радим“ у склопу промоције плана уписа за школску 2019/2020. годину.

Учесници скупа биле су репрезентативне средње школе у систему дуалног образовања и компаније које подржавају дуално образовање.

Наша школа је једина школа из Пиротског округа и једна од 18 одабраних школа са територије Републике Србије која је присуствовала презентацији.

Министарство просвете Републике Србије позивањем представника наше школе потврдило је позитиван став према школи, претечи и примеру дуалног образовања, као и дуалном образовању - стратешком циљу Владе за будућност образовања.
„Поносан сам што се име Млекарске  школе налази међу одабраним школама из Србије. Млекарска школа ће се трудити да својим радом оправда очекивања Министарства и социјалних партнера. Циљ нам је да наша школа постане лидер, стожер дуалног образовања на пољу млекарске индустрије широм Србије. У овом тренутку имамо 12 млекара са свих страна наше земље са којима остварујемо пословно-техничку сарадњу. У плану је и осмишљавање новог образовног прифила по укусу наших социјалних партнера који ће одговорити потребама њихових фирми, а по дуалном моделу образовања“,  рекао је директор Млекарске школе Ненад Ђорђевић.








Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design