Сарадња наше школе и великих компанија
Успеси и квалитет наставе у Млекарској школи, поред значајних признања у овој години (Златна медаља за квалитет образовно-васпитног рада и златна и сребрна медаља за квалитет производа), потврђени су успешном сарадњом са великим прехрамбеним компанијама. Интересовања послодаваца за ученике образовних профила прерађивач млека и прехрамбени техничар не јењава.

За наредну школску годину пет фабрика за прераду млека показало је интересовање за стипендирање ученика Млекарске школе: Milkhouse из Ниша, Панчевачка млекара, Kuč Company из Крагујевца,Стадо моје из Новог Сада и Дис Тодоровић из Ражња. У најави је сарадња са још две млекаре из Вршца и Ниша. Поред најављених ученичких стипендија за ове образовне профиле, ученици Млекарске школе ће одмах након школовања обезбедити радно место у некој од ових фирми.

У току лета могућност да пронађу посао у овим компанијама имаће сви свршени ученици Млекарске школе образовних профила прерађивач млека и прехрамбени техничар. У просторијама Млекарске школе у сарадњи са НСЗ и представника послодаваца наведена предузећа кроз програм тестирања и увођења у посао, на основу показаних компетенција, одабраће десетак радника који ће у овим фирмама засновати радни однос. Млекарска школа је овим још једном показала свој одговоран однос према бившим, садашњим и будућим ученицима, социјалним партнерима и локалној заједници.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design