Ученици наше школе у хуманој мисији

Нашу школу су данас посетили ученици основне школе „Добринка Богдановић“ из бабушничког села Стрелац у  пратњи Снежане Ђорђевић, раднице школе.

 

Повод за ову посету је хуманитарна акција прикупљања материјалних средстава за помоћ социјално угроженим особама, која је у нашој школи спроведена на иницијативу ученичког парламента.

 

Деца из Стрелца су обишла просторије школе, учионице, информатички кабинет, лабораторије, радионице… Такође су се упознали са просторијама у дому ученика при нашој школи, као и условима живота у дому.

 

Уз заједнички ручак са вршњацима и особљем школе, деца нису скривала задовољство и захвалност због топлог пријема.

„Веома ми је драго да су ученици Млекарске школе показали солидарност, разумевање и висок степен емпатије за вршњаке којима је потребна помоћ. Надам се да су се наши гости данас осећали пријатно у нашој школи и да ће овај дан памтити по нечем лепом. Сигуран сам да ће новчану помоћ искористити на прави начин и да ће за себе обезбедити оно што им је у овом тренутку најпотребније. Драго ми је што смо овом активношћу употпунили почетак прослављања школске славе Светог Саве, који је утемељивач просвећења и хуманости“ – рекао је директор Млекарске школе Ненад Ђорђевић.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2022 ©
HePeNiNG design