Млекарска школа са домом ученика
"Др Обрен Пејић"


Најновије вести


Велико признање за нашу школу
Наша школа је уз 13 аутентичних произвођача прехрамбених производа из целе Србије одабрана да представља нашу земљу на Међународном сајму хране у Торину, који је одржан од 20 до 24. септембар 2018. године.

На овом престижном међународном догађају, посвећеном храни и гастрономији „Terra Madre/ Salone del Gusto“, наша школа  презентовала је бренд - Пиротски качкаваљ.

„Salone del Gusto“ није само највећи догађај на свету посвећен храни која је одржива, квалитетна и плод традиционалног знања и искуства где учествује на хиљаде излагача, већ је и прилика да се упознамо са последњим сазнањима и размишљањима о храни захваљујући десетинама семинара и сусретима произвођача из целог света. Тема и гесло овогодишњег гастрономског фестивала је „Храна за промену“ са нагласком на утицај хране на здравље и животну околину.

Фестивал је бијенале међународне организације „Slow food“која окупља више од 160 земаља и која афирмише интернационалне произвођаче, заједнице, куваре, а посетиоци ће моћи да уживају у доброј, изворној и квалитетној храни. „Terra Madre/ Salone del Gusto“ се одржава сваке друге године, а ове године организатор предвиђа најмање 400 000 посетилаца у току пет дана трајања манифестације.

Самим позивом на овај фестивал, и сврставањем у ред најзначајнијих промотера Србије, наша школа је потврдила завидан ниво квалитета и поштовање имена и реномеа, не само код нас, већ и ван граница наше земље. 

Штанд наше школе, поред брендираног пиротског качкаваља, био је обогаћен и пегланом кобасицом и етно-производима у сарадњи са фирмом „Боем“ и Туристичком организацијом Пирот.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја
© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2018 ©

HeNiNG design