Logo mlekarske skole sa domom ucenika

Дом ученика

   Дом ученика се налази у саставу Млекарске школе у Пироту. Мешовитог је типа јер обухвата популацију ученика оба пола.

   Дом ученика при Млекарској школи пружа услуге смештаја, исхране, васпитно-образовног рада и организацију слободног времена ученицима средњих школа у Пироту, као и услуге смештаја и исхране редовним студентима.

   После реконструкције дома, коју финансирало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, смештајни капацитети дома је 90 места. Собе у дому су трокреветне и четворокреветне.

   Ученицима у дому на располагању је помоћ васпитача и наставника школе у савлађивању градива, а у циљу постизања што бољег школског успеха. Дом располаже учионицом опремљеном рачунарима и АДСЛ-ом, савременом ТВ-салом, Богатом библиотеком и балон халом.

   Дугогодишња сарадња Дома ученика са Домом културе, Позориштем, спортским и плесним клубовима у граду, омогућава свестран развој личности сваког ученика.

   У дому се поклања пуна пажња квалитету исхране ученика. Јеловник је усклађен са нормативима исхране ученика и студенатау установама ученичког и студентског стандарда. Урађена је детаљна реконструкција кухиње и трпезарије, а кухиња је опремљена савременим машинама за рад.
  Конкурс за пријем ученика у установе за смештај и исхрану  расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

   Право на смештај и исхрану имају редовни ученици чије се школовање финансира из буџета Републике  Србије, који су држављани Републике Србије и чије  пребивалиште  није у месту у коме се налази седиште дома. Сваке године надлежно Министарство просвете и спорта расписује конкурс за пријем ученика у установе за смештај и исхрану.

   Ученици и студенти заинтересоване за пријем у дом, након објављивања конкурса, конкуришу у оквиру прве расподеле, обично у интервалу од 01. до 15. јула у јунском уписном року и најкасније до 30. августа у августовском уписном року.
     После сваког уписног рока биће истакнута ранг листа примљени ученика.
   Вишегодишње искуство нам указује да долазак ученика у средњу школу и дом ученика доноси значајне разлике у односу на ранији начин живота и рада. Адаптација на ново окружење је постепен процес, после позитивних првих утисака, често следе кризе у савладавању новог начина живота.

   У адаптацији на нову средину у великој мери доприноси помоћ породице. Многа  истраживања показују да су током средње школе најзначајнији ослонац у животу младих људи управо њихови родитељи.

   Саветујемо да ваше дете кроз разговор припремите на нови начин живота и да му укажете на важност толеранције која је нужна због захтева колективног смештаја и живота. Обавезно будите у току са адаптацијом, са свим позитивним и негативним искуствима кроз које ваше дете пролази и гради свој однос према окружењу и свом новом начину живота.

   У периоду адаптације, редовно контактирајте са васпитачима. Интересујте се о проблемима, променама у понашању и успеху у школи вашег детета. Обавезно упознајте нове другове вашег детета.

   Упутите ваше дете да о евентуалним проблемима слободно разговара са васпитачима и да непостоји проблем који неможе да буде решен.

  
Корисне информације:

    • Усељење у дом је увек дан пре почетка наставе у школи;
    • Дом не ради за време школских распуста и празника;
    • Ваше дете биће смештена у соби са вршњацима;
    • Сазнате одговоре на сва питања и дилеме које имате;
    • Упознате васпитача са свим здравственим проблемима вашег детета;
    • У случају болести ученици се обавезно лече код куће;
    • Неопходно је да се ваше дете одјави из дома при одласку кући;
    • Првацима препоручујемо редовне одласке кући у циљу постепеноог
      навикавање на одвајање од породице.
    • Поштујете уговор и редовно измирујете обавезе према дому.
РАНГ ЛИСТА ПРИМЊЕНИХ УЧЕНИКА У ДОМУ


ДОЂИТЕ ДА ЗАЈЕДНО

УЧИМО,
ДРУЖИМО СЕ
ПУТУЈЕМО,
ТАКМИЧИМО СЕ !

Упис у дом

Порука родитељима

© 2011 • МЛЕКАРСКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА "Др ОБРЕН ПЕЈИЋ" - Пирот • 2015 ©
Дом ученика млекарске школе
Kontaktirajte nas Kontaktirajte nas
Postavite pitanje Postavite pitanje
Footer - Lokacija skole Footer - Lokacija skole
Footer - Pratite nas
ЗА УЧЕНИКЕ

ЗА НАСТАВНИКЕ

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Ученици који упишу oбразовни профил

ПРЕРАЂИВАЧ МЛЕКА

имају обезбеђенe

БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ
ДО КРАЈА РЕДОВНОГ
ШКОЛОВАЊА


За ученике са пребивалиштем
ван Пирота
обезбеђен је

СМЕШТАЈ
У ДОМУФИЛМ О ДОМУ
Погледајте садржај
видео галерије